Real veri tipi ve Register Data Entry Elementi Sorunu

RENU HMI ile ilgili her türlü sorularınızı buraya yazabilirsiniz...
dogukantuncr
İletişim:

Real veri tipi ve Register Data Entry Elementi Sorunu

Mesaj gönderen dogukantuncr »

Merhaba,

EEPROM'a kaydettiğim real tipindeki bir değişkeni, sistem açıldıktan sonra geçici bir değişkene yazdırıp oradan da ekrandaki numerical data elementinde göstermek istiyorum. Fakat ekran açıldığında hem eepromdaki hem de geçici haldeki real formatında olan taglarımı sıfırlıyor. Numerical data elementinin tüm sayı formatlarını denedim fakat olmuyor. Veri tipini tam sayı yaptığımda sıfırlama olayı olmuyor. Fakat real veri tipinde sayı girmem gerekiyor ve sorunu çözemedim. Lütfen acil yardım.
Kullanıcı avatarı
İlhan

Re: Real veri tipi ve Register Data Entry Elementi Sorunu

Mesaj gönderen İlhan »

Merhaba,
EEPROM'a kaydettiriyorum dediğiniz yer neresi? PLC mi? PLC ise ne tür bir işlem gerçekleştiriyorsunuz. (Örneğin kalıcı tip bir tag'a bir sayı yazdırmayı mı kast ediyorsunuz? vs.) Ekran ile PLC ne üzerinden haberleşiyor RS-485, RS-232, Ethernet vs.?Ekran ve PLC modeliniz nedir? Özetle durumu biraz daha kapsamlı şekilde açıklarsanız aynı durumu test edip bilgi verebilirim.

İyi çalışmalar.
dogukantuncr
İletişim:

Öncelikler ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

PLC bağlamadan, sadece HMI üzerinden işlemleri yapıyorum. HMI içine kalıcı tag oluşturup değeri kaydediyorum. Daha sonra, kalıcı tagdaki veriyi geçici bir başka taga atıyorum. Buraya kadar sorun yok. Data windowdan da görüyorum sorun yok. Ama kalıcı tag veya geçici tagdaki (Sadece real tipte sıkıntı var) değeri numerical data elemntinde göstermek istediğimde tag değeri sıfırlanıyor. Sorunum bu. Numerical data elementinde sorun olduğu açık. Basit bir diyagram hazırlayıp paylaşacağım.
dogukantuncr
İletişim:

Link

Test programına linkten ulaşabilirsiniz.

İlk önce "momentary bit" butonuna basarak kalıcı tagdaki (b) değeri geçici taga (a) aktarıyorsunuz. Daha sonra "goto screen" elementi ile ikinci ekrana geçiş yapıyorsunuz ve ikinci ekrandaki "Register Data Entry" elementinde (bu elementin tagı "a" dır, yani geçici tag) değeri görmeniz gerekiyor. Fakat geçiş yapılınca tag (a) sıfırlanıyor.

Test programının kendi programımdan tek farkı; ekranları "goto screen" elementi ile değil bloklarla değiştiriyor olmam.

Ayrıca "Register Data Entry" elementinin tagını kalıcı tag olarak seçmeniz durumunda, ekran geçişinde onu da sıfırlıyor. (Denendi)
En son dogukantuncr tarafından 18 May 2021 03:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
İlhan

Mesaj gönderen İlhan »

Bahsettiğiniz durumlarla karşılaşmadım. Test videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.
FlexiSoft 6 Nisan 2021 sürümünü kullanmaktayım. Bu linkten indirebilirsiniz

dogukantuncr
İletişim:

O zaman sorun simülasyonda. Ekrana atıp denediğimde çalıştı, fakat simülasyonda çalışmıyor. Sorun çözüldü diyebiliriz. Teşekkür ederim.

“RENU HMI Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir