FP4070TN logic block içinde sistem datalarını kullanamama sorunu

HMI ile ilgili her türlü sorularınızı buraya yazabilirsiniz...
Cevapla
gndzglc
Mesajlar: 9
Kayıt: 24 Nis 2019 12:58
İletişim:

FP4070TN logic block içinde sistem datalarını kullanamama sorunu

Mesaj gönderen gndzglc » 16 Ağu 2019 12:46

ekran.png
HMI içindeki logic block içerisinde böyle bir sorun alıyorum. Sistem tagını görmüyor. Neden olabilir....
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

Kullanıcı avatarı
İlhan
Mesajlar: 414
Kayıt: 22 Kas 2017 16:29

Re: FP4070TN logic block içinde sistem datalarını kullanamama sorunu

Mesaj gönderen İlhan » 16 Ağu 2019 12:55

Muhtemelen Screen_trigger_register adresi seçili değil. Çünkü resimde yeni bir tag oluşturmaya çalıştığı gözüküyor. Screen_trigger_register sonunda boşluk vs. varsa siliniz veya direk seçip ekleyiniz. Aşağıda görüldüğü gibi herhangi bir hata almamaktayım.
forum.PNG
Not: Diğer konudaki sorunuzla ilgili F.A.S.T teknik servis ile irtibata geçiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

gndzglc
Mesajlar: 9
Kayıt: 24 Nis 2019 12:58
İletişim:

Re: FP4070TN logic block içinde sistem datalarını kullanamama sorunu

Mesaj gönderen gndzglc » 16 Ağu 2019 13:12

deneme 1515.rar
bu sorun çalışan programı upload edince ortaya çıktı
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

Kullanıcı avatarı
İlhan
Mesajlar: 414
Kayıt: 22 Kas 2017 16:29

Re: FP4070TN logic block içinde sistem datalarını kullanamama sorunu

Mesaj gönderen İlhan » 16 Ağu 2019 14:15

PLC programınızı da ekleyiniz.

gndzglc
Mesajlar: 9
Kayıt: 24 Nis 2019 12:58
İletişim:

Re: FP4070TN logic block içinde sistem datalarını kullanamama sorunu

Mesaj gönderen gndzglc » 16 Ağu 2019 15:02

plc1608.rar
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

Kullanıcı avatarı
İlhan
Mesajlar: 414
Kayıt: 22 Kas 2017 16:29

Re: FP4070TN logic block içinde sistem datalarını kullanamama sorunu

Mesaj gönderen İlhan » 16 Ağu 2019 15:14

Program dosyalarınız bozulmuş gibi duruyor. Ekranın kapanıp açılmasının ve sistem taglarının bulunamamasının da sebebi bu. Yoksa HMI içerisinden program çekmek veya göndermek değil. (bilgisayarınızda bir program antivirüs vs. flexisoft dosyalarını bozuyor olabilir.). Ben sıfırdan oluşturmaya çalıştım yalnız siz kontrol ederek devam ediniz. Bu hali ile sistem tagları gözükmektedir. PLC taglarını ekrana çağırıp tasks adımlarınızı tekrardan ekleyiniz ve buton adreslerinizi tekrardan veriniz. Önceliki ayarlarınız ne ise ona göre devam ediniz.

Bu arada string adreslerinizi 10'lu oluşturup ekrana koyduğunuz elementlerin uzunluğunu yapmışsınız. 20 karakter girseniz de tag 10'luk olduğu için 10'dan sonrasını kabul etmez. Bilginize.

İyi çalışmalar.

Program:
ProgramV1.rar
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

Cevapla

“HMI Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir