Selamlar,
MC501 Com Port üzerinde, MC501'in Master olduğu bir Modbus RTU cihazından en fazla 100 kanal okuyabildim. Bu kanal sınırı değiştirilebiliyor mu? Yoksa Master olarak 1 cihaz üzerinden en fazla 100 kanal mı okuyabiliyoruz?
Nette yaptığım araştırmalarda bir sonuca ulaşamadım. Bazı Modbus kütüphane versiyonlarında bu sınır 10'muş. Bir postta MAX MODBUS CHANNELS adında bir değişken ile 100'e sınırlandırıldığı söylenmiş ama değişkenin sistem mi yoksa kütüphane mi olduğu hakkında da bilgiye erişemedim.
Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Daha fazla register eklemenin yolu var mı?
MC501 Serisi PLC ile MODBUS RTU MASTER Tag Sınırı
- Nazım SARIBAŞ
- İletişim:
Re: MC501 Serisi PLC ile MODBUS RTU MASTER Tag Sınırı
Merhaba,
Eğer okuma yapacağınız adresler sıralı adresler ise kanal ekleme penceresindeki LENGHT kısmına maksimum 125 yazarak sıralı 125 adresi tek kanal üzerinden okuyabilirsiniz. Eğer adresleriniz sıralı değilse ikinci bir slave cihaz ekleyip server adresini aynı ayarlarsanız kalan adreslerinizi bu slave üzerinden eklemeye devam edebilirsiniz.
Eğer okuma yapacağınız adresler sıralı adresler ise kanal ekleme penceresindeki LENGHT kısmına maksimum 125 yazarak sıralı 125 adresi tek kanal üzerinden okuyabilirsiniz. Eğer adresleriniz sıralı değilse ikinci bir slave cihaz ekleyip server adresini aynı ayarlarsanız kalan adreslerinizi bu slave üzerinden eklemeye devam edebilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Re: MC501 Serisi PLC ile MODBUS RTU MASTER Tag Sınırı
Teşekkürler,
Birinci cevabınızı biliyorum ama taglar sıralı değil maalesef. Çok fazla data vardı. O yüzden yardıma ihtiyaç duydum. İkinci cevabınızı ise bilmiyordum. Aynı portun üstünden aynı slave cihazı destekleyebileceğini hiç düşünmemiştim. Yarımlarınız için teşekkürler.
İyi çalışmalar dilerim.
Birinci cevabınızı biliyorum ama taglar sıralı değil maalesef. Çok fazla data vardı. O yüzden yardıma ihtiyaç duydum. İkinci cevabınızı ise bilmiyordum. Aynı portun üstünden aynı slave cihazı destekleyebileceğini hiç düşünmemiştim. Yarımlarınız için teşekkürler.
İyi çalışmalar dilerim.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir