FlexiSoft PLC Programlama Blokları Nelerdir ?

RENU PLC ile ilgili akla gelen temel soru ve sorunlara buradan ulaşabilirsiniz.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
FastTeknik
Mesajlar: 144
Kayıt: 22 Kas 2017 16:28
İletişim:

FlexiSoft PLC Programlama Blokları Nelerdir ?

Mesaj gönderen FastTeknik »

PLC Programında Program yazılabilecek Birden fazla Program Blokları bulunmaktadır. Bu Blokların çalışma davranışları aşağıdaki gibi tanımlanmaktadır.

Power Up: Açılış Bloğudur. PLC ilk enerjilenmesi ile yerine getirilmesi istenen başlangıç şartları bu Bloğa yazılmalıdır. Power Up Bloğu Başlangıç şartlarını tamamladıktan sonra PLC diğer Program parçacıklarını işleyecektir. PLC yeninden enerjilenene kadar bu blokta yazılan program Tüm çalışma süresi boyunca pasif olacaktır.

Main: Ana Program Bloğudur. Power Up Bloğu işlendikten hemen sonra bu bloğa yazılan komutlar PLC enerjide kaldığı sürece işlenecektir. Bir Main Bloğu altına birden fazla Alt Klasörler Halinde Bloklar açılabilir ve her bloğa Farklı dillerde programlar yazılabilir.

Subroutine: Alt Program Bloğudur. Ana Program herhangi bir anında bu bloğu çağırdığında PLC tarafından Ana Programa ilave olarak buradaki komut satırları da işlenmektedir. Subroutine Bloğu ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Timer İnterrupt: PLC çalışma esnasında Tarama zamanından bağımsız olarak 0-1000mS aralığında tanımlanan her zaman saykılında Timer İnterrupt Bloğunda yazılı komut satırlarını çalıştırmaktadır. İnterrupt Bloğu tarandıktan sonra PLC Ana programda kaldığı yerden komutları çalıştırmaya devam eder. Timer İnterrupt Bloğu ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Hardware İnterrupt: PLC çalışma esnasında Tarama zamanından bağımsız olarak Harici bir fiziksel girişin Yükselen ya da Düşen kenar tetiklemesi geldiği anda PLC ana program çalışmasını geçici olarak durdurarak Hardware İnterrupt Bloğunda yazılı komutları çalıştırır. İnterrupt Bloğu tarandıktan sonra PLC Ana programda kaldığı yerden komutları çalıştırmaya devam eder. Hardware İnterrupt Bloğu ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

UDFB: Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon Bloğudur. Sık kullanılan ya da ara işlemler gerektiren program parçacıkları Bir Blok içerisinde toplanıp Ana programda Fonksiyon Bloğu olarak kullanılabilir. UDFB Bloğu ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Lojik_Bloklar.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kilitli

“RENU PLC Sıkça Sorulan Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir