Merhabalar,
Mqtt ayarlarını
1- Broker olacak şekilde, yaptım.
Ayrıca LicOS_SUBM topic'ine subscriptionu aktif ettim.
Bu durumda harici bir üniteden bu topic'e birşey yayınladığımda , PLC'nin kendisi hariç tüm cihazlar mesajı alıyor.
2- BROKER = false yaparak istemci olarak yapılandırdığımda
Sunucu Ip adresini ayarladım.
Subscribe aktif ettim Enable or Disable = TRUE
Publish edilen verilerin %MW0 adresinden başlayarak set edilmesini bekliyorum.
Harici üniteden LicOS_SUBM topic'ine bir veri yayınladığımda yine diğer tüm istemciler veriyi alıyor, PLC hariç.
Bu konu ile ilgili herhangi bir video ya da doküman olmadığı için de neyi eksik yapıyorum bilmiyorum.
Pulse ile servo sürmek için videonuzu izledim. 3 eksen için ayarlamalarımı yaptım. Hatta homing, manual jogging yaptım.
Fakat SM_Drive çok sık hataya düşüyor. Çalışan eksenler bir sonra çalışmamaya başlıyor ve Status sekmesinde "There is a configuration error." yazıyor. Tüm ayarlar sizin videoda yaptığınız gibi ancak neyi yanlış yapıyorum yine bulamıyorum.
Ayrıca bu PLC'lere ait indirebileceğimiz bir kullanım klavuzu yok mudur?
Teşekkürler.
MC 500 MQTT ve SM_DRIVE Sorunu
MC 500 MQTT ve SM_DRIVE Sorunu
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Re: MC 500 MQTT ve SM_DRIVE Sorunu
MQTT sorununu çözdüm.
Anahtar ve değerin sayısal olmasını bekliyor.
Her ne kadar JSON nesnesinin anahtarı string tipinde olsa da göndereceğiniz veri;
[{"0":1},{"1":0},{"2": 65}] şeklinde olmalı.
Ancak eksenlerle ilgili sorun devam etmekte. PLC'yi yeniden başlattığımda eksenler çalışıyor, bir yapılandırma hatası vermiyor. ANcak codesyste programı durdurup, tekrar çalıştırırsam %90 configuration error hatası almaya devam ediyorum.
Bazen PLC 32 hatası veriyor.
Acil yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
Anahtar ve değerin sayısal olmasını bekliyor.
Her ne kadar JSON nesnesinin anahtarı string tipinde olsa da göndereceğiniz veri;
[{"0":1},{"1":0},{"2": 65}] şeklinde olmalı.
Ancak eksenlerle ilgili sorun devam etmekte. PLC'yi yeniden başlattığımda eksenler çalışıyor, bir yapılandırma hatası vermiyor. ANcak codesyste programı durdurup, tekrar çalıştırırsam %90 configuration error hatası almaya devam ediyorum.
Bazen PLC 32 hatası veriyor.
Acil yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
- Ahmet Erdem Kenet
- İletişim:
Re: MC 500 MQTT ve SM_DRIVE Sorunu
Merhaba,
PLC nin arayüzüne <IP Adresi>:8090 yazarak giriş yapınız. Kullanıcı adı: admin, şifre: admin olmalı. System setting -> Device Info yazan değerleriniz nedir? Aynı zamanda eksen üzerindeki geçmiş hatalar nelerdir?
PLC nin arayüzüne <IP Adresi>:8090 yazarak giriş yapınız. Kullanıcı adı: admin, şifre: admin olmalı. System setting -> Device Info yazan değerleriniz nedir? Aynı zamanda eksen üzerindeki geçmiş hatalar nelerdir?
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir